Dieren liegen niet

Dieren communiceren transparant

Het allermooiste aan dieren is hun oprechtheid en hun puurheid. Ze zullen je altijd eerlijk laten zien wat er aan de hand is want ze kunnen simpelweg niet anders dan dat.

Als een hond blaft, trekt, uitvalt, jankt, verstijft of hinkt is er wel degelijk iets aan de hand.
Als een paard bokt, stijgert, bijt, bevriest, vlucht of vecht is er wel degelijk iets aan de hand.

Het fabeltje: ‘Pietje doet zo omdat ie er vandaag geen zin in heeft’ bestaat in mijn ogen niet. Hier is altijd een onderliggende reden voor en het is aan ons als diereneigenaar om hier heel eerlijk en open naar te kijken.

Vandaag schrok mijn paard een aantal keer tijdens het rijden en het allereerste wat er dan door mijn hoofd gaat is dat hij mij en de omgeving op dat moment niet genoeg vertrouwt. Hij zegt me eigenlijk op dat moment dat we moeten werken aan onze verbinding en het vertrouwen in leiderschap.✨

Hij schrikt niet omdat ‘hij er vandaag geen zin in heeft en me eens even wil pesten’, maar omdat hij op dat moment zich niet veilig genoeg voelt en zijn instinct het dan op een rennen zet.

Een erg duidelijke en eerlijke les in dit geval voor mij. #werkaandewinkel..

Daarom, kijk altijd naar de feedback die je dier geeft. Ze kunnen niet anders dan de waarheid laten zien. ❤️

Veel liefs.

Hi, ik ben Michelle

In deze blogs schrijf ik over diercommunicatie en mijn ervaringen met dieren. Met een vleug humor spreken de dieren vanuit hun hart en delen ze hun wijsheden.
Veel leesplezier!

meer blogs

Gratis e-book

In 5 stappen een betere verbinding met je dier