Dieren weten heel goed wat ze nodig hebben

De wijsheid van dieren

Dieren leven vooral in het hier en nu. Hun intuïtie is sterk ontwikkeld en dat red soms letterlijk levens.
Dieren vertrouwen blindelings op hun intuïtie en mits ze kunnen zullen ze ook altijd vanuit hun intuïtie handelen.

In vrijwel alle gesprekken die ik heb mogen ervaren met de dieren konden ze mij haarfijn vertellen wat ze nodig hebben. Ze legden uit waar ze naar verlangden en waar ze beter en gelukkiger van werden.

Echter is het voor een dier niet altijd makkelijk om aan te geven waar ze precies naar verlangen.
Zeker in onze drukke maatschappij zien wij niet altijd de subtiele signalen van onze dieren.

Je kan je voorstellen dat als jij dagenlang heel subtiel aangeeft waar je naar verlangt maar er wordt niet naar geluisterd, dat je signalen steeds groter en groter worden.

Zo ook bij dieren..

Denk hierbij aan :
• Minuten aanstaren
• Fiepen of zelfs blaffen
• Probleemgedrag naar andere dieren
• Spullen kapot maken
• Angstgedrag
• Onzindelijkheid

Alles met een reden..

Dieren zijn van nature erg non verbaal ingesteld. Ze communiceren op een level die wij vaak niet verstaan. Alle ‘misdragingen’ zijn dus al-tijd met een reden!

Ze willen je namelijk iets duidelijk maken. Vooral de term oorzaak & gevolg komt hier erg bij kijken.
Als de kleine signalen van je dier niet worden opgemerkt gaan ze na verloop van tijd over op zwaarder geschut.
Puur uit onmacht.

Heb jij wel eens geprobeerd iets uit te leggen zonder woorden? Ik kan je vertellen dat dat erg lastig is tegen ons mensen die altijd met onze gedachten al in de toekomst zitten en al onze to do lijstjes aan het verzamelen zijn.

Maar hoe kom je erachter wat je dier op zo’n moment bedoeld?

Op de momenten dat je dier ongewenst gedrag vertoont, kijk dan eens naar de situatie. Voel eens hoe jij je voelt. Ben je met van alles en nog wat bezig en heb je geen rust in je lijf? Wellicht draag je dit over aan je dier.

Bewustwording is stap nummer één.

Als je gek wordt van je hond die constant achter je aan huppelt in huis en jij bent met van alles en nog wat bezig. Kijk dan eens of je eerst zelf rustig kan worden, vertel je hond wat zijn/haar taak is en ga dan weer rustig verder waar je mee bezig was.

Of als je hond diverse spullen in huis kapot maakt, kijk dan eens naar de behoeften van je hond. Krijgt hij genoeg aandacht (oprechte aandacht), beweging en rust?

Mist één van deze componenten? Dan ligt daar je antwoord. De één heeft nu eenmaal meer beweging of rust nodig dan de ander.

Deze kleine aanpassingen kunnen al voldoende zijn!

Mocht je al van alles geprobeerd hebben en kom je er maar niet aan uit? Dan ben ik met liefde de vertaler tussen jou en je dier.

Hi, ik ben Michelle

In deze blogs schrijf ik over diercommunicatie en mijn ervaringen met dieren. Met een vleug humor spreken de dieren vanuit hun hart en delen ze hun wijsheden.
Veel leesplezier!

meer blogs

Honden rouwen ook

Honden rouwen ook. Laatst mocht ik een consult doen met twee hondenvriendjes die hun oudere metgezel zijn verloren. Hun verdriet en gemis was hartverscheurend

Gratis e-book

In 5 stappen een betere verbinding met je dier