Over mij

Animals do speak, if you know how to listen.

Hoe het allemaal begon…

Hallo,
Mijn naam is Michelle, energetisch dierentolk & dierenhealer. Al van kleins af aan was ik altijd al omringt met dieren. Toen al voelde ik deze wezens haarfijn aan. Ik wist het altijd meteen als er iets was met onze Goldenretriever hond genaamd Mickey.

Ook op 3 jarige leeftijd was mijn passie voor paarden al aanwezig. Tot vervelends toe dwong ik mijn opa op jonge leeftijd al om mee naar de paarden te gaan.
Bij de paarden voelde ik me thuis, toen al en nu nog steeds.

Naar mate ik ouder werd kwam ik erachter dat er veel misvattingen waren omtrent dierengedrag. Ik voelde de wanhoop en het verdriet van de dieren die niet begrepen werden.

Die momenten en dat gevoel zorgen ervoor dat er een vuur ik mij ontwaakte. Een brandend vuur, een missie, om dieren een stem te geven.

Vanuit Liefde, plezier en verbinding ben ik er van overtuigd dat we samen met onze dieren een krachtige en liefdevolle verbinding aan kunnen gaan!

Door het overlijden van mijn moeder..

Op 20 jarige leeftijd heb ik afscheid moeten nemen van mijn liefdevolle moeder. De ergste dag van mijn leven, maar tegelijkertijd ook de dag die er voor zorgde dat ik nóg meer mocht groeien. 

Vanaf die tijd ben ik mezelf gaan ontwikkelen. Ik ben mijn spirituele kant helemaal gaan omarmen en de dierengesprekken werden nóg intenser en duidelijker. Ik had er een engel bij, zo voelde het letterlijk voor mij. 

Vanaf dat moment wist ik dat ik écht iets wilde betekenen voor mens & dier. Ik wist dat iedereen het waard is om zijn/haar beste leven te leven samen mét je lieve dier. 

“De kracht van Liefde heelt.”

Mijn eigen dieren

Natuurlijk heb ik al mijn kennis en ervaringen te danken aan mijn eigen dieren.

Allereerst kreeg ik op 3 jarige leeftijd mijn allereerste Goldenretriever genaamd Mickey Mouse. Waar Mickey was, was ik en waar ik was, was Mickey. Enkele jaren later volgde een 8 weken oude pup gekregen van mijn vader. Dit schatje was een Stafferd X Bull Terriër. Onwetend konden wij dit lieve teefje niet weerstaan en zo begon mijn reis met Chica. Chica heeft me laten zien dat het niet uitmaakt hoe je eruit ziet. Alles draait om innerlijk en energie. Chica voelde mij haarfijn aan en was een hond met extra ‘voelsprieten’. Als mijn energie maar een beetje uit balans was, liet ze me dit met liefde zien.

Toen Chica 1 jaar was kwam Bullit, een chihuahua in mijn leven. Bullit is het stoerste hondje die ik ooit heb gezien. Zo klein als een muis maar zo stoer als een leeuw. Waar Chica met haar poten tussen haar staart achter me kwam staan, nam Bullit het voortouw.

Mijn dierenteam werd versterkt door mijn trouwe paard, Sam. Ook Sam en ik kwamen van 0 en hebben een ontzettend mooie reis gemaakt in vertrouwen en verbinding. Waar ik eerst vele angsten kende, durf ik nu blindelings te vertrouwen op deze zwarte parel.

Mijn werkwijze en methode

Vanuit Liefde en Begrip

Elk dier en elke situatie is anders. Ik luister zonder oordeel en elk dier is welkom. In mijn ogen bestaat er geen 'probleemdier', wel veel onbegrip. Dáár kan ik jou bij helpen!

Persoonlijke aandacht

Persoonlijke aandacht voor het dier is ontzettend belangrijk. Ik neem altijd de tijd voor het dier en pas mijn consulten aan naar de wensen van het dier.

Gediplomeerd

Mijn intuïtie is mijn grootste raadgever maar natuurlijk heb ik ook de nodige kennis in paarden & hondengedrag. Kennis en intuïtie gaan bij mij hand in hand.

Mijn opleidingen & cursussen

Naam cursusJaartal behaaldNaam opleider
Paardenhouderij/ paardensport niveau 42013MBO Prinsentuin College
Jaaropleiding Intuïtieve communicatie2018Marjanne van den Bogart
Communiceren met dieren basis2018Silverlinde
Communiceren met dieren verdieping2019Silverlinde
Jaaropleiding Ethologie Paard20192 Lazy 7 Ranch
Communiceren met dieren verdieping2021Vraag het je dier
Dierenhealing2021Animal Soul Academy
Chakra healing bij paarden2022MS Horsemanship
Merkaba training niveau 12022Spiritueel centrum Aurora